x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum să faci răcoare în casă dacă nu ai aer condiționat

Cum să faci răcoare în casă dacă nu ai aer condiționat

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   17:20
Cum să faci răcoare în casă dacă nu ai aer condiționat

Zilele caniculare sunt greu de suportat, dar aparatele de aer condiționat nu sunt o soluție pentru toată lumea.

Aerul condiționat a devenit un ”must-have” în ultima perioadă, mai ales dacă locuiești într-un bloc la etajele superioare. Dacă nu ai un astfel de aparat, aerul din casă poate fi influențat de câțiva factori. De exemplu, poți să îți schimbi lenjeria de pat cu una confecționată din bambus sau din bumbac 100%.

De asemenea, poți să cumperi draperii opace, căci acestea nu vor permite trecerea razelor de soare în camera ta. Așadar, tot ce trebuie să faci este să le ții trase pe tot parcursul zilei, încă de dinainte să răsară soarele.

O altă modalitate prin care să menții un aer cât mai răcoros în casă este să aerisești încă de la primele ore ale dimineții, iar mai apoi să menții fereastra închisă pe tot parcursul zilei și acoperită cu orice fel de draperie, preferabil cât mai închisă la culoare.

Aerul condiționat nociv pentru sănătate

Deși foarte multă lume îl folosește, în speranța că va trece cu bine de caniculă, aerul condiționat trebuie folosit doar după câteva reguli, astfel încât să nu îți afecteze sănătatea. Așadar, oricât de cald ar fi afară, trebuie să ai grijă la temperatura la care îl setezi. Temperatura extremă nu este deloc benefică pentru corp.

 

×
Subiecte în articol: canicula aer conditionat racoare