x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Canicula reduce viteza pe calea ferată. Vezi ce zone sunt afectate şi cât vor întârzia trenurile

Canicula reduce viteza pe calea ferată. Vezi ce zone sunt afectate şi cât vor întârzia trenurile

21 Aug 2012   •   16:31
Canicula reduce viteza pe calea ferată. Vezi ce zone sunt afectate şi cât vor întârzia trenurile

Circulatia feroviara se desfasoara cu restrictii de viteza in intervalul 21 - 23 august, din cauza temperaturilor ridicate care se vor inregistra in aer si la nivelul solului, conform avertizarii de cod galben de canicula.

Potrivit CFR SA, trenurile urmeaza sa inregistreze intarzieri la destinatie cuprinse intre 20 si 60 de minute, in functie de distanta parcursa.

In perioada de canicula, temperaturile la nivelul sinei sunt cuprinse intre 45 - 55 grade C, iar masura de reducere a vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale este o masura obligatorie pentru siguranta traficului feroviar si, de asemenea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata.

Avertizarea cod galben de canicula este valabila pentru Bucuresti si judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi.

In perioadele caniculare, personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina) iar in timpul zilei se reduce viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa cu 20-30 km/h fata de viteza normala de circulatie, pe durate bine determinate, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in depline conditii de siguranta.

×