x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Capitala creşte verde! Sorin Oprescu a participat la acţiunea de plantare de copaci din Parcul Tineretului

Capitala creşte verde! Sorin Oprescu a participat la acţiunea de plantare de copaci din Parcul Tineretului

de Mihaela Stănescu    |    15 Apr 2014   •   15:30
Capitala creşte verde! Sorin Oprescu a participat la acţiunea de plantare de copaci din Parcul Tineretului
Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a participat astăzi la acţiunea de plantare de arbori şi arbuşti din Parcul Tineretului, alături de 50 de studenţi volutari şi de reprezentanţii Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Generale.

Plantările efectuate în această primăvară în Parcul Tineretului sunt o continuare a campaniei demarate în toamna anului 2013, în aceeaşi zonă, realizându-se astfel repopularea cu arbori şi arbuşti a unei zone a parcului cu puţină vegetaţie.

„Încercăm să înverzim parcurile, să plantăm cât mai mulţi copaci. Ce vedeţi astăzi în Parcul Tineretului, sunt plantări în compensare. Aşa cum ştiţi, de fiecare dată când în Capitală se efectuează lucrări, se plantează de trei ori mai mult decât s-a tăiat, în aşa fel încât să păstrăm un echilibru. De asemenea, încercăm să înlocuim tot ceea ce cu timpul s-a uscat.”, a declarat Sorin Oprescu.

În cadrul Campaniei ''Capitala Creşte Verde'', reprezentanţii Direcţiei de Mediu, împreună cu studenţii voluntari au reuşit să planteze peste 4000 metri liniari de gard viu în spaţiile verzi aferente unui număr de 20 de asociaţii de proprietari din sectorul 6, urmând ca locatarii să se ocupe de întreţinere. „Campania de înverzire a început cu o curăţenie generală şi aici mă refer la tot ceea ce ţine de crengi şi copaci uscaţi, am continuat cu aliniamentele stradale şi apoi cu plantările de gard viu din jurul blocurilor. În acest fel, Bucureştiul reuşeşte să aibă 24 de mp de spaţiu verde pe cap de locuitor, incluzând aici doar domeniul public”, a mai declarat Primarul General.

Acţiunea de plantare s-a desfăşurat cu ajutorulul studenţilor voluntari din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii, Facultăţii de Arhitectură Ion Mincu, Universităţii Politehnice, Facultăţii de Agricultură, Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară şi împreună cu reprezentanţii Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.


×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu