x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caraş Severin / Mită la procuror

Caraş Severin / Mită la procuror

de Veronica Micu    |    25 Noi 2008   •   00:00
Caraş Severin / Mită la procuror

Procurorul Viorel Vasile, delegat în funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Caraş Severin, a primit mită, ieri, de la două persoane, una dintre acestea denunţându-l procurorilor anticorupţie, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.



Anchetatorii din cadrul DNA efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Viorel Vasile, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală în cadrul aceleaşi unităţi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, precizează Biroul de presă al DNA. "Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, duminică, procurorul şef ar fi pretins unui denunţător suma de 1.200 de lei, pentru a dispune o soluţie favorabilă în cauza în care aceasta era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice", susţine sursa citată. Luni, inculpatul a fost prins în flagrant delict, în biroul său, în timp ce primea de la denunţător suma de 800 de lei. Din probatoriu a mai rezultat că, în aceeaşi zi, inculpatul primise foloase necuvenite şi de la o altă persoană pentru a soluţiona favorabil un dosar în care aceasta era cercetată pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Ieri, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Vasile Viorel, iar la aceeaşi dată Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a inculpatului. Astăzi, Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a procurorului Vasile. Acesta a fost suspendat din funcţia de magistrat, a comunicat, pentru Mediafax, Biroul de presă al CSM.
Recent, Ministerul Justiţiei a plătit sumele restante cuvenite magistraţilor, care au încasat zeci de milioane de lei, unul dintre aceştia fiind şi Viorel Vasile, susţin surse judiciare. Potrivit declaraţiei de avere a procurorului Vasile, salariul lunar al acestuia era de aproximativ 1.900 de euro.

×
Subiecte în articol: romania