x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carnea de porc contaminată din Irlanda a ajuns la cinci firme din judeţele Ilfov, Buzău şi Olt

Carnea de porc contaminată din Irlanda a ajuns la cinci firme din judeţele Ilfov, Buzău şi Olt

10 Dec 2008   •   00:00
Carnea de porc contaminată din Irlanda a ajuns la cinci firme din judeţele Ilfov, Buzău şi Olt

Cantitatea de peste 3,5 tone de carne de porc contaminată provenind din Irlanda, care a ajuns la un depozit din Capitală, a fost livrată la cinci firme din judeţele Ilfov, Buzău şi Olt.



Declaraţia a fostă făcută, astăzi, într-o conferinţă de presă, de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Csutak Nagy Laszlo. El a precizat că este vorba despre o cantitate de 3.640 de kilograme de carne de porc care a ajuns în România din Belgia provenind din Irlanda, potrivit Mediafax. Această cantitate a ajuns la un depozit din Bucureşti, iar în prezent, din acest lot, nu mai există niciun kilogram, toată cantitatea fiind livrată la cinci firme din judeţele Ilfov, Buzău şi Olt. Potrivit vicepreşedintelui ANSVSA, această carne de porc a fost procesată, intrând în amestec cu alte produse, astfel că riscul de contaminare este mai mic. Acesta a mai spus că marţi, în urma notificării privind cantitatea de carne de porc din Irlanda care a ajuns în România, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au făcut verificări la depozitul la care a ajuns carnea. Vicepreşedintele ANSVSA a precizat că din 1 septembrie, în urma notificării privind produse din carne de porc din Irlanda care au fost livrate în 11 state membre UE, dar nu şi în România, au fost anunţate toate punctele de frontieră, pentru verificarea importurilor provenind din această ţară. După ce de la frontieră s-a primit informaţia că în România nu a intrat niciun transport de carne de porc provenind din Irlanda, au fost notificate toate Direcţiile Judeţene Sanitar-Veterinare, pentru verificarea unităţilor de procesare şi depozitare, această acţiune fiind în derulare, a mai spus Csutak Nagy Laszlo. Peste trei tone de carne de porc provenind din Irlanda au ajuns în depozitele unei firme din Bucureşti, informaţia fiind transmisă, marţi, autorităţilor române, notificarea în acest sens venind de la Comisia Europeană. Comisia Europeană a invitat, luni, toate statele membre UE să blocheze şi să verifice toate produsele din carne de porc importate din Irlanda, după descoperirea unei contaminări cu dioxină în fermele irlandeze. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania carne porc Irlanda