x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Catastrofa climatică este aproape inevitabilă.

Catastrofa climatică este aproape inevitabilă.

de Presseurop    |    30 Mai 2011   •   12:22

“Cel mai mare nivel de emisii de carbon din istorie lasa clima in aer', titreaza cotidianul britanic , aratand estimari nepublicate ale Agentiei Internationale pentru Energie (IEA), potrivit carora “gazele cu efect de sera au crescut la un nivel-record anul trecut, ajungand la cea mai mare productie de carbon din istorie'.

In 2010, potrivit organizatiei interguvernamentale cu sediul la Paris, “un nivel record, de 30,6 gigatone de dioxid de carbon au fost eliberate in atmosfera, cea mai mare parte din arderea combustibililor fosili – o majorare de 1,6 Gt fata de 2009'.

Aceasta “crestere de soc' “distruge sperantele de a controla incalzirea globala', noteaza The Guardian. Un expert al Scolii Londoneze de Economie anticipeaza acum ca exista cu 50% mai multe sanse ca temperatura globala sa creasca cu mai mult de 4 grade Celsius pana in 2100. “O astfel de incalzire ar deranja vietile si stilul de trai a sute de milioane de oameni de pe planeta, ducand la migratii de masa si conflicte. Este un risc pe care orice persoana sanatoasa ar incerca sa il reduca drastic', a mai spus el.

×