x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Catolicii au spus ieri "Christos a înviat!"

Catolicii au spus ieri "Christos a înviat!"

de Daniela Cârlea Şontică    |    13 Apr 2009   •   00:00

Peste un milion de credincioşi romano-catolici din România au sărbătorit ieri Învierea Domnului, la fel şi credincioşii protestanţi şi ai Bisericii Armeneşti.



Slujba de Înviere la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, a început sâmbătă la ora 23:00, fiind oficiată de arhiepiscopul Ioan Robu. Credincioşii catolici au ascultat vestirea Învierii lui Christos cu lumânările aprinse, aşa cum fac şi ortodocşii.

ÎPS Ioan Robu, în pastorala adresată credincioşilor, a re­me­morat momentul Învierii, aşa cum este ilustrat în Evanghelii, şi a subliniat faptul că aceasta este sărbătoarea cea mai mare a creştinilor. "Revarsă asupra noastră, Doamne, Duhul iubirii tale, pentru ca noi, care am fost hrăniţi cu Tainele pascale, să fim mereu uniţi prin iubirea ta", au fost cuvintele de încheiere ale pastoralei. În urma recensământului din 2002, în România locuiesc peste un milion de romano-catolici, dintre care peste 580.000 sunt maghiari, 345.500 - români, 36.000 - germani şi 11.580 - slovaci.

Ieri, creştinii ortodocşi au serbat Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile), urmând să trăiască bucuria Învierii Domnului peste o săptămână. Patriarhia Română a organizat sâmbătă, în Bucureşti, un pelerinaj de Florii la care au participat mii de credincioşi, procesiunea plecând de la Mănăstirea Radu Vodă spre Palatul Patriarhal, în drum făcându-se popasuri pentru rugăciune şi cântări bisericeşti. Pelerinii au mers pe traseul: Strada Radu Vodă, Bulevardul Mărăşti, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Calea Şerban Vodă, Strada Principatele Unite, Strada Enăchiţă Văcărescu, Strada Sfânta Ecaterina, Strada Bibescu Vodă, Aleea Mitropoliei. Pentru acest pelerinaj a fost pictată o icoană specială, cu o înălţime de doi metri, reprezentând Intrarea Domnului în Ierusalim.

×
Subiecte în articol: observator