x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Loc de dat cu capul, chiar în sala de clasă. Cum sunt pedepsiţi şi umiliţi elevii de la Şcoala Centrală din Capitală

Loc de dat cu capul, chiar în sala de clasă. Cum sunt pedepsiţi şi umiliţi elevii de la Şcoala Centrală din Capitală

13 Ian 2014   •   10:05
Loc de dat cu capul, chiar în sala de clasă. Cum sunt pedepsiţi şi umiliţi elevii de la Şcoala Centrală din Capitală

Tatăl unui copil care învaţă la Şcoala Centrală din Bucureşti a depus plângere la Secţia 6 Poliţie pe numele unei învăţătoare. Bărbatul a reclamat că elevii pedepsiţi sunt puşi să dea cu capul în perete. În plus, ei ar fi obligaţi să plătească taxe pentru a merge la concursuri.

Părintele s-a prezentat vineri la Secţia 6 şi le-a spus poliţiştilor că învăţătoarea a amenajat în clasă un loc la perete unde copiii pedepsiţi sunt umiliţi, fiind puşi să dea cu capul. Bărbatul a precizat că cel puţin doi elevi au fost puşi în această situaţie, potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, citate de Mediafax. Acesta a mai reclamat şi că elevii sunt obligaţi să plătească taxe pentru participarea la diverse concursuri.

Plângerea a fost făcută în aceeaşi zi în care Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitală a decis desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai şcolii. De asemenea, şcoala a decis şi sesizarea Parchetului în cazul învăţătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârşite de Dana Blându, anchetatorii urmând să stabilească dacă aceasta a primit în acest fel foloase necuvenite.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, anunţa, vineri, după demiterea învăţătoarei Dana Blându, că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va începe o anchetă similară celei de la Şcoala nr. 10 la o altă unitate de învăţământ, după ce a primit informaţii despre un caz asemănător. Pricopie a precizat că, după prezentarea cazului de la Şcoala nr. 10 "Maria Rosetti", la Ministerul Educaţiei, dar şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-au primit noi informaţii privind cazuri similare.


×