x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Armaghedon II - Anchetatorii lui Ciuvica, sub lupa

Cazul Armaghedon II - Anchetatorii lui Ciuvica, sub lupa

de Violeta Fotache    |    02 Feb 2007   •   00:00

Cazul Armaghedon II revine in atentia opiniei publice prin reluarea cercetarilor impotriva anchetatorilor lui Mugur Ciuvica si ai lui Ovidiu Iane.

Cazul Armaghedon II revine in atentia opiniei publice prin reluarea cercetarilor impotriva anchetatorilor lui Mugur Ciuvica si ai lui Ovidiu Iane, cel care in 2002 a difuzat pe internet raportul intitulat "Armaghedon II", in care se prezentau aspecte despre averea fostului premier Adrian Nastase.
Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat ieri ca solutia data in acest caz a fost infirmata. Ea a cerut verificarea tuturor aspectelor reclamate. Plangerile depuse de Mugur Ciuvica impotriva anchetatorilor sai au determinat verificari din partea Inspectiei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind modul in care politistii si procurorii au actionat in acest caz.
Astfel in 2005 s-a format la Parchetul instantei supreme un nou dosar penal, pornind de la nota Inspectiei CSM. Procurorii au decis ca, la luarea masurilor preventive fata de Ciuvica si Iane, anchetatorii au avut temeiuri legale si au dispus neinceperea urmaririi penale (NUP). Infirmarea acestui NUP a fost facuta, deoarece s-a constatat ca anchetatorul anchetatorilor nu a efectuat toate verificarile necesare.

×
Subiecte în articol: observator