x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul decesului baschetbalistului american: Moarte stupidă, pornind de la o şapcă

Cazul decesului baschetbalistului american: Moarte stupidă, pornind de la o şapcă

de Lavinia Dimancea    |    10 Oct 2011   •   21:00
Cazul decesului baschetbalistului american: Moarte stupidă, pornind de la o şapcă

Circumstante socante in cazul mortii baschetbalistului american de la CSS Giurgiu, Hardy Chauncey, in varsta de 23 de ani. Cearta in discoteca din Giur­giu care i-a adus moartea spor­ti­vului a pornit de la o sapca. Conform procurorilor, in timp ce dansa, Chauncey si-a pus sapca pe capul unei tinere ceea ce i-a atras re­pro­su­ri­le unui tanar, moment in care a in­tervenit Ionut Tanasoaia, cel care s-a si predat ieri dimineata Politiei, si l-a lovit puternic in barbie, victima iz­bin­du-se cu capul de pardoseala salii de dans.

Primele date ale raportului IML arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism cranio-ce­re­bral puternic, soldat cu hemoragie ma­­siva si fractura de craniu. Asistenta medicala pe care a primit-o sportivul in spitale a starnit insa mari sus­piciuni, astfel incat Ministe­rul Sa­natatii a solicitat Directiei de Sa­na­tate Publica Giurgiu demararea de urgenta a unei anchete cu privire la modul in care au fost respectate pro­cedurile si protocoalele de ur­gen­ta la Spitalul Judetean de Urgenta Giur­giu, iar personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagda­sar Arseni", unde sportivul a decedat duminica, un raport cu privire la sta­rea de sanatate a pacientului in mo­mentul internarii.

Cele doua spita­le au prezentat de altfel ieri primele ex­­­plicatii. Spitalul Judetean Giurgiu a comunicat ca baschetbalistul a ajuns la ei "in stare comatoasa", cu un he­­m­atom deasupra obrazului drept, la inceput existand suspiciuni de co­ma alco­o­lica. Ulterior insa starea spor­­tivului s-a inrautatit si, in con­di­tiile in care in spital nu exista tomograf, s-a decis transportarea pacientului la "Bagdar Arseni".

De la spita­lul bucurestean, s-a confirmat ca spor­­­tivul a fost adus pentru compu­ter tomograf, iar medicii l-au operat du­pa ce au constatat hemoragie ma­si­va, dar baschetbalistul a intrat in stop cardiac de trei ori, ultimul fiindu-i fatal. Si con­ducerea Inspectora­tului Ge­neral al Politiei Romane a dispus sa se ve­ri­fice modul in care au fost fa­cute cer­cetarile in cazul bas­chet­ba­listului. Dar cine este Ionut Ta­­na­soaia?

Agre­sorul nu are an­te­ce­dente penale, dar este cunoscut ca un apropiat al lui Flo­rin Grecu (Floricel), unul dintre fiii liderului gruparii "Bu­toane", cu care are o poza postata pe Facebook, unde isi spune "Gypsy Gypsanu". Ieri, Tanasoaia si-a re­cu­nos­cut fapta, fiind arestat preven­tiv pen­tru 29 de zile, sub acuzatiile de lo­­vituri cauzatoare de moarte, ultraj con­­tra bunelor moravuri si tulbura­rea linistii publice. Ambasada SUA s-a declarat ingrijorata de circum­stan­tele in care s-a produs decesul lui Chauncey si a anuntat ca va urmari atent evolutia anchetei.

×
Subiecte în articol: deces baschetbalist american