x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul "Elodia": probe noi

Cazul "Elodia": probe noi

de Libiu Mateescu    |    09 Oct 2007   •   00:00
Cazul "Elodia": probe noi

Descoperire neaşteptată in Bucegi, pe drumul Poiana Braşov - Răşnov. Criminaliştii au dezgropat haine de poliţist pătate de sănge, precum şi fotografii ale avocatei dispărute Elodia Ghinescu. Aceste noi dovezi par a anunţa deznodămăntul: identificarea autorului crimei.

O descoperire a criminaliştilor braşoveni, intr-o răpă din zona Cabanei Aviatorilor, de pe drumul Poiana Braşov - Răşnov, relansează speranţele de rezolvare a misterului dispariţiei avocatei braşovene Elodia Ghinescu. Echipele complexe de căutare, formate din jandarmi şi poliţişti, au dezgropat un pantalon şi o cămaşă de vară ale uniformei unui poliţist, pătate cu sănge.

POZE CU ELODIA. Alături au fost identificate căteva poze ale Elodiei impreună cu soţul, poliţistul Cristian Cioacă, poze ale avocatei dispărute alături de prieteni, dar şi un bilet de avion cu destinaţia Dubai. Perimetrul a fost asigurat in vederea cercetărilor amănunţite in zonă, urmărindu-se descoperirea unor alte indicii care ar duce la descoperirea cadavrului Elodiei, procurorii fiind convinşi că este vorba despre o crimă, iar cadavrul ar fi putut fi ciopărţit şi ingropat in locaţii diferite. Criminaliştii s-au abţinut de la orice comentariu, urmănd a se stabili proprietarul hainelor de poliţist, provenienţa şi natura petelor de sănge după analize amănunţite de laborator. "Am extins cercetările şi in judeşul Covasna, iar la acest caz sunt mobilizate toate forţele de poliţie disponibile", spune comisarul-şef Florea Oprea. Gheorghe Dima, avocatul care i-a fost maestru Elodiei Ghinescu, işi aminteşte că: "Stagiara mea Elodia era o fată foarte ambiţioasă, voia să facă o frumoasă carieră de avocat. S-a implicat in cazuri foarte periculoase, cum a fost cel in care i-a apărat pe turcii aceia prinşi cu 35 de kilograme de aur la graniţă. Cu soţul nu se inţelegea prea bine". Procurorii au confirmat ieri că uniforma de poliţist găsită in răpa aflată la căţiva kilometri de Poiana Braşov poartă insemnele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, din cadrul căreia face parte şi suspectul principal, soţul avocatei dispărute Cristian Cioacă, acesta fiind angajat al Secţiei 2 de Poliţie. Au mai fost găsite şi nişte cărţi şi reviste. Surse judiciare ne-au precizat că anchetatorii au suspiciunea că uniforma ar aparţine poliţistului Cristian Cioacă, iar petele de sănge ar putea fi ale femeii. Soţul avocatei pe care anchetatorii o cred moartă, pe baza probelor strănse pănă in prezent in dosar, spune insă că n-are nici o legătură cu hainele găsite in răpă. "Eu nu am nici o treabă in circul ăsta care se-ntămplă prea urăt. Nu mai ştiu ce să cred", a spus Cristian Cioacă. El a catalogat afirmaţiile acuzatoare la adresa sa ca fiind simple "poveşti".

×
Subiecte în articol: observator