x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Larisa Chelaru - Principalul suspect a avut un complice

Cazul Larisa Chelaru - Principalul suspect a avut un complice

23 Mai 2006   •   00:00

Suspectul principal in cazul uciderii Larisei Chelaru - fetita de noua ani, din Iasi, disparuta de acasa si gasita moarta dupa doua luni - a avut un complice, iar trupul fetitei nu a stat tot timpul in boxa familiei Ciobanu, se arata in rechizitoriul Parchetului Tribunalului Iasi. Acestea sunt concluziile procurorilor la finalizarea dosarului in care Robert Ciobanu, tanarul de 16 ani din localitatea ieseana Lunca Cetatuii, este cercetat pentru uciderea Larisei Chelaru, in varsta de noua ani, in octombrie 2005, informeaza Mediafax.

Potrivit procurorului Victor Codreanu, purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Iasi, "inculpatul a fost trimis in judecata pentru omor deosebit de grav, viol si perversiuni sexuale". "Chiar daca nu a recunoscut, Robert Ciobanu a avut un complice, inca neidentificat, el fiind cel care a intretinut cu fetita cel putin un raport sexual complet. Robert Ciobanu nu a supus-o decat la perversiuni", a mai spus procurorul. Politistii au in prezent un cerc de inca sapte suspecti de la care se asteapta rezultatul probelor ADN si cred ca intre acestia se afla persoana cautata.

MUTAREA CADAVRULUI. Anchetatorii au stabilit cu certitudine ca, dupa ce a fost ucisa, fetita nu a fost ascunsa in boxa familiei Ciobanu, asa cum s-a crezut initial. "Inculpatul a ascuns cadavrul pe niste tevi la subsolul blocului, intr-un loc aerat, iar abia la jumatatea lunii decembrie 2005 a patruns in boxa familiei Atasiei, unde a depozitat cadavrul intr-o cutie de carton", a declarat Cornelia Prisacaru, adjunctul prim-procurorului de la Parchetul Tribunalului Iasi. Abia la 29 decembrie, Robert Ciobanu ar fi luat cadavrul din boxa si l-ar fi aruncat la ghena de gunoi, unde a fost gasit de angajatii de la salubritate. Potrivit procurorilor, locul in care a fost ascuns initial cadavrul era inaccesibil si de aceea nu a fost gasit la perchezitiile politistilor.

Potrivit procurorilor, raportul final al necropsiei efectuate in cazul Larisei Chelaru arata clar ca, inainte de a fi ucisa, micuta a fost violata anal si vaginal. Larisa Chelaru avea, de asemenea, mai multe lovituri la cap, legistii stabilind ca fetita si-a inghitit un dinte in timpul agresiunii.

NEIDENTIFICAT
"Robert Ciobanu a avut un complice, inca neidentificat, el fiind cel care a intretinut cu fetita cel putin un raport sexual complet"
Victor Codreanu
procuror

×
Subiecte în articol: observator ciobanu