x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul RAFO - Administratorii VGB au fost eliberati

Cazul RAFO - Administratorii VGB au fost eliberati

de Lucian Florea    |    25 Iun 2005   •   00:00
Cazul RAFO - Administratorii VGB au fost eliberati

Adminstratorii societatii VGB, fratii Alexandru (foto) si Octavian Iancu impreuna cu omul de afaceri Constantin Margarit, arestati de mai bine de patru luni in dosarul RAFO, au fost pusi in libertate noaptea trecuta. Mandatele de arestare preventiva emise pe numele celor trei au expirat la miezul noptii, iar doua instante au hotarat ieri sa nu le prelungeasca. Procurorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au prezentat joi cererea de prelungire a mandatelor de arestare, dar magistratii de la Tribunalul Bucuresti au stabilit ca anchetarea celor trei in stare de libertate nu prezinta pericol public si nu au prelungit detentia. Procurorii au contestat decizia, dar Curtea de Apel Bucuresti a confirmat ieri dupa-amiaza hotararea judecatorilor de la Tribunal.

Constantin Margarit si Octavian Iancu sunt actionari ai VGB si au administrat societatea intre 2000 si 2004, iar Alexandru Iancu era coordonator in cadrul aceleiasi societati. Toti cei trei sunt acuzati de evaziune fiscala, delapidare si abuz in serviciu si fusesera arestati la 14 februarie.

Tot in ancheta RAFO a stat in arest, timp de aproape 3 luni, si afaceristul Corneliu Iacobov, impreuna cu fostul director al rafinariei, Toader Gaurean. Ei au fost retinuti la 4 martie, sub acuzatia ca ar fi prejudiciat RAFO Onesti cu aproape 700 de miliarde de lei. Mandatele lor de arestare au expirat la 27 mai, iar Tribunalul Bucuresti a decis, ca si in cazul fratilor Iancu, sa nu le prelungeasca. Curtea de Apel Bucuresti a confirmat masura, iar cei doi au fost pusi in libertate.

×
Subiecte în articol: observator