x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Căzut la datorie in Afganistan - Se intoarce acasă

Căzut la datorie in Afganistan - Se intoarce acasă

de Anca Aldea    |    08 Sep 2007   •   00:00

Trupul neinsufleţit al militarului romăn ucis joi in explozia unei bombe in Afganistan va fi adus in ţară la sfărşitul acestei săptămăni.



Trupul neinsufleţit al militarului romăn ucis joi in explozia unei bombe in Afganistan va fi adus in ţară la sfărşitul acestei săptămăni.

Sergentul major Aurel Marcu, in vărstă de 31 de ani, era alături de alţi patru colegi din cadrul Batalionului 33 Vănători de Munte Posada (aflat in Afganistan sub mandat NATO) intr-un TAB care executa o misiune de intervenţie in regiunea Zabul. Transportorul a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, deflagraţia lăsăndu-l fără viaţă pe sergentul Marcu, şi rănindu-i pe ceilalţi patru colegi ai săi. Numărul romănilor care

şi-au pierdut viaţa in Afganistan a ajuns in acest fel la patru, in ultimii patru ani.
Vestea morţii sergentului major şi a rănirii celor patru militari aflaţi in acelaşi TAB i-a şocat pe colegii rămaşi de la UM 1042 de Vănători de Munte din Curtea de Argeş, transmite Mediafax. "Toţi erau foarte bine pregătiţi şi aveau numai calificative maxime la toate antrenamentele şi exerciţiile", a declarat căpitanul Constantin Cărjan, locţiitorul comandantului UM 1042.

In timp ce Romănia işi plănge victimele, in Canada, preşedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Ray Henault, a cerut ţărilor membre să-şi continue angajamentul in Afganistan căt mai mult timp şi "la nivelul la care poate fiecare ţară".

×
Subiecte în articol: observator