x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CCR a amânat pentru 9 decembrie decizia privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis

CCR a amânat pentru 9 decembrie decizia privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis

04 Noi 2014   •   15:55
CCR a amânat pentru 9 decembrie decizia privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis

Magistraţii Curţii Constituţionale au amânat pentru 9 decembrie decizia privind articolul de lege în baza căruia Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pe candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis.

Judecătorii au explicat că au nevoie de dezbateri suplimentare, astfel că până în decembrie vor fi cerute informaţii suplimentare de la Curtea de Apel Constanţa, unde a fost ridicată excepţia de neconstituţionalitate, în procesul de incompatibilitate al primarului din Tuzla.

Pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare al ANI şi a dispus anularea deciziei. Hotărârea a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

×