x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce nu ştiam despre Băsescu

Ce nu ştiam despre Băsescu

de Luiza Moldovan    |    29 Oct 2013   •   17:41
LA VIE EN MOV
Nu ştiam că practică, cu modestie, spune el, horticultura. Că de ani de zile, el n-a mai dat un ban pe vreo roşie din piaţă, pentru că şi le cultivă singur, în grădină la 'mnealui. “Şi când aveţi timp?”, îndrăzneşte o reporteriţă, “Cum când? Sâmbăta, duminica, soţia...”, răspunde primul mic horticultor al ţării, cu un picior în maşină şi cu capul pe deasupra ei. Vedeţi? Vedeţi cum se împarte timpul în mod eficient? Domnul preşedinte nu tândăleşte-n pat sâmbăta şi duminica! Se trezeşte la cântatul cocoşului, dă o tură de piscină, aşa după cum ne-a mărturisit în repetate rânduri, apoi îşi trage nişte haine mai jerpelite pe 'mnealui, îşi ia sapa de la locul ei, unde a pus-o săptămâna trecută, când a mai practicat o dată horticultura şi... la muncă, nu la întins mâna! Cineva trebuie să aducă o roşie pe masă!

Nu m-aş mira dacă l-aş auzi pe primul mic horticultor al neamului românesc că-şi pune făina şi drojdia şi ce mai trebuie în maşina de făcut pâine încă de cu seara şi o programează astfel încât dimineaţa, când se trezeşte, să fie făcută, ba chiar să miroasă fantastic în casă a pâine proaspătă. “Sâmbăta, duminica, soţia...”. Pe lângă faptul c-am aflat că “soţia” e un circumstanţial de timp, mai trebuie să menţionez că domnul preşedinte nu e întru totul onest cu prietenii lui, horticultorii, deoarece îşi mai pune şi soţia la muncă! Păi ori te ocupi dumneata, ori se ocupă soţia! Pentru că, oricum, după câte am înţeles, soţia are ca pasiune să ţesale cai şi, deci, când mai vede şi de roşii?

Vedeţi? Vedeţi ce înseamnă o familie armonioasă? Cum, între toate problemele ţării, care ard să fie rezolvate, între două discursuri televizate, o părere aruncată despre Roşia Montană ici, o soluţie găsită colo, o postare pe feisbuc, o vizită la nepoţică, preşedintele mai are timp şi de roşii. Asta înseamnă să-ţi foloseşti eficient timpul! Aşa om mai zic şi eu. Mai că mi-e şi jenă că eu nu cultiv roşii! Mâine-poimâine te pomeneşti că-mi fac cont pe feisbuc, ca mistăr prezidănt.

Întrebarea mea este de unde-şi ia domnul preşedinte seminţele, pentru că vreau să-i recomand magazinul din Matache al părinţilor mei, care are exact ce-i trebuie dumnealui. Dacă tot n-o să mai fie preşedinte şi o să se ocupe mai mult de grădina aia, să cultive mai multe legume.  Nu de alta, dar la ai mei au scăzut dramatic vânzările. Iar dacă tot zice că iese din politică doar cu picioarele înainte şi pentru că vorbim de horticultură, îi propun un gazon drăguţ pentru locul de veci. Ţine la tăvăleală, nu ca ăla de pe 23 August!


×