x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Sorina Pintea, despre starea pasagerilor răniți în carnagiul de la Ialomița

Ce spune Sorina Pintea, despre starea pasagerilor răniți în carnagiul de la Ialomița

05 Oct 2019   •   10:23
Ce spune Sorina Pintea, despre starea pasagerilor răniți în carnagiul de la Ialomița

Sorina Pintea a vorbit, în exclusivitate, pentru Antena 3, despre starea victimelor ajunse la spitalele din București în urma carnagiului din Ialomița. Ministrul Sănătății susține că sunt două victime la Spitalul Floreasca și două victime la Bagdasar Arseni, care se află majoritatea în stare stabilă. Un al treilea pacient va fi adus cu elicopterul de la Slobozia la București pentru o intervenție.

”Pot da detalii despre victimele care au ajuns la spitalele din București, respectiv la Bagdasar Arseni și la Spitalul Floreasca. Pacienții de la Bagdasar Arseni are următoarea stare: o pacientă de 42 de ani e în sala de operații pentru ruptură de splină, ea va rămâne internată la secția de Chirurgie Generală. 

O altă pacientă de 30 de ani, a cărei stare e stabilă. Ea va rămâne internată pe secția de Chirurgie Plastică, prezentând o plagă facială. Un al treilea pacient urmează să ajungă din Slobozia cu elicopterul, pentru că acolo a fost operat pentru o factură de splină, dar pentru că prezintă o fractură de coloană vertebrală, va fia dus la spitalul Bagdasar Arseni. 

La spitalul Floreasca sunt internate două paciente. O pacientă de 39 de ani, politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, care din unitatea de primiri-urgențe a intrat direct în sala de operații, este acum stabilă și va fi trimisă la investigații.

Cealaltă paciantă de la Floreasca, în vârstă de 45 de ani, este stabilă, dar va merge la Terapie Intensivă pentru că prezintă un politraumatisc, traumatism cranio-cerebral, o fractură de bazin complexă, deci starea nu e foarte bună.

Acestea sunt datele pe care le am în acest moment”, a spus Sorina Pintea.

×