x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cele 7 secrete ale Prof. dr. Leon Dănăilă, în vârstă de 90 de ani, pentru longevitatea creierului și o minte sănătoasă

Cele 7 secrete ale Prof. dr. Leon Dănăilă, în vârstă de 90 de ani, pentru longevitatea creierului și o minte sănătoasă

de Andreea Tiron    |    25 Dec 2023   •   12:00
Cele 7 secrete ale Prof. dr. Leon Dănăilă, în vârstă de 90 de ani, pentru longevitatea creierului și o minte sănătoasă
Sursa foto: Captura Antena 3 CNN

Academicianul Leon Dănăilă și-a dedicat viața medicinei și a făcut sacrificii uriașe pentru a-și putea continua munca de publicare și cercetare. Profesorul și-a vândut apartamentul, iar acum ne dezvăluie care sunt secretele longevității creierului.

Ce avem de făcut zilnic pentru o minte sănătoasă, cât contează rugăciunea, mâncarea sau succesele personale, dar și cum arată o zi din viața profesorului de 90 de ani, aflăm într-un interviu acordat în exclusivitate Antenei 3 CNN.

Longevitatea creierului ”nu depinde doar de un singur factor”, dezvăluie celebrul medic.

”Oamenii se leagă de obicei de alimentație, și nu e corect, să știți. Pentru a descifra această problemă a longevității, sunt mulți factori care intervin. De obicei sunt vreo șapte”, spune dr. Leon Dănăilă.

Primul factor enumerat de academician este sportul, după care urmează succesele și satisfacțiile pe care le ai de zi cu zi.

”Mișcarea este foarte importantă în evoluția creierului. Sportul, mersul pe jos, educația fizică. Importante sunt și succesele și satisfacțiile. Poți să ții un regim alimentar foarte corect sau foarte intens, dar dacă nu ai în activitatea zilnică satisfacție și succese, atunci totul se duce peste cap, pentru că îți dă o stare depresivă, care poate duce inclusiv la cancer. Cei care fac depresie pot să aibă anumite atrofii cerebrale.”, mai spune dr. Dănăilă.

Totodată, foarte importantă în menținerea unui creier sănătos este... sacralitatea, nevoia ca un om să creadă în ceva.

”Un alt factor important e sacralitatea. Se manifestă prin aceea că individul trebuie să fie într-o oarecare măsură credincios. Gândurile noastre au o formă materială, să știți. Și pot influența activitatea unor indivizi”, a declarat medicul.

Dr. Leon Dănăilă a mai enumerat și siguranța morală, somnul și ceea ce mâncăm pe lista lucrurilor care ar putea să ducă la menținerea unui creier sănătos o perioadă cât mai lungă.

×