x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cele mai bune licee din ţară

Cele mai bune licee din ţară

de Diana Scarlat    |    31 Aug 2010   •   00:00

"Sfântul Sava", din Bucureşti, şi "Mircea cel Bătrân", din Constanţa, ocupă primele două locuri într-un prim top al liceelor din toată ţara. Clasamentul a fost realizat de Intuitext, lider în produse educaţionale moderne, şi admitereliceu.ro, după o metodologie stabilită împreună cu directori ai unora dintre cele mai prestigioase licee la nivel naţional, luându-se în considerare criterii relevante pentru performanţele fiecărui liceu, precum media de admitere la liceu, mediile obţinute la examenul de Bacalaureat şi prezenţa elevilor la olimpiade. "Un astfel de clasament este util cel puţin din două motive: unul care priveşte mai buna orientare a absolvenţilor de gimnaziu şi un altul, puţin utopic, care priveşte mai buna orientare a administratorilor învăţământului românesc în identificarea şi cultivarea calităţii în educaţie", a declarat George Cazacu, director al Colegiului Naţional "Sfântul Sava".

Astfel, primele cinci licee la nivel naţional, luând în considerare media de admitere şi cea obţinută la Bacalaureat, sunt Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, care ocupă prima poziţie, find urmat de Colegiul Naţionl "Mircea Cel Bătrân" din Constanţa, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi, Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanţa şi Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova. Situaţia tuturor liceelor din România împreună cu evoluţia acestora comparativ cu anul 2009 poate fi vizualizată integral pe site-ul admitereliceu.ro.

"Realizarea unui top realist al liceelor din România era necesară, dată fiind dezbaterea recentă legată de rata de promovabilitate scăzută la examenele de bacaulareat de anul acesta. În acest fel, părinţii, elevii şi profesorii au la îndemână un instrument util şi exhaustiv pentru a evalua situaţia liceelor din propriul oraş şi performanţele acestora la nivel naţional", a declarat Măriuca Talpeş, preşedinte Intuitext. De asemenea, Intuitext şi admitereliceu.ro oferă posibilitatea realizării topului liceelor pentru fiecare judeţ în parte. Primele trei licee din municipiul Bucureşti, după media de admitere şi cea obţinută la BAC, sunt Colegiul Naţional "Sfântul Sava", Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" şi Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr". Pe site-ul admitereliceu.ro poate fi vizualizat inclusiv topul liceelor la nivel naţional, luând în calcul prezenţa şi performanţele fiecărui participant la concursuri de tip olimpiade. Casamentul a fost realizat prin ponderea următoarelor medii: media de la admitere la liceu (50%), media de la BAC (30%) şi media rezultatelor obţinute la olimpiade (20%).

×
Subiecte în articol: scoala