x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cetatea Sarmizegetusa Regia nu mai poate fi vizitată până la primăvară

Cetatea Sarmizegetusa Regia nu mai poate fi vizitată până la primăvară

03 Dec 2013   •   17:44
Cetatea Sarmizegetusa Regia nu mai poate fi vizitată până la primăvară

Accesul turiștilor în perimetrul cetății dacice Sarmizegetusa Regia a fost restricționat până la primăvară, în acest timp administratorii sitului istoric urmând să desfășoare mai multe activități de întreținere în zona monumentului, necesare păstrării acestuia în cele mai bune condiții, informează agerpres.ro.

"Cetatea Sarmizegetusa Regia se va redeschide, pentru public, la 1 martie 2014. În această perioadă vom desfășura mai multe activități de întreținere, între care se numără și îndepărtarea mai multor copaci bătrâni, ce sunt prăbușiți la pământ", a declarat marți administratorul parcului arheologic Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky.

El a arătat că, în această perioadă, și porțiunea de drum județean dintre microhidrocentrala Godeanu și cetatea Sarmizegetusa Regia este închisă, printr-o hotărâre a Consiliului Județean Hunedoara.

Din primăvara acestui an, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a trecut în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, care a instituit un regulament de vizitare al monumentului UNESCO și a introdus plata unui bilet de intrare în incintă. Acest lucru a permis o monitorizare precisă a numărului de turiști, astfel că, într-o jumătate de an, s-a constatat că Sarmizegetusa Regia a fost vizitată de 27.600 de oameni.

×
Subiecte în articol: Sarmizegetusa Regia