x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CEU / Burse de studiu în Ungaria

CEU / Burse de studiu în Ungaria

10 Ian 2009   •   00:00

Tinerii care vor să studieze gratuit în Ungaria, la Universitatea Central Europeană (CEU) – Budapesta, se pot înscrie pentru una dintre bursele anunţate de Centrul Educaţia 2000+ şi Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală (CRDE) Cluj.



Programul se adresează studenţilor aflaţi în ultimul an de studiu sau absolvenţilor care au obţinut diploma de licenţă în cadrul unei instituţii de învăţământ superior acreditate. Nu există un număr prestabilit de burse acordate tinerilor din România, dar aceştia pot obţine burse integrale sau parţiale în funcţie de rezultatele procesului de selecţie.

Cei interesaţi de acest tip de sprijin trebuie să cunoască foarte bine limba engleză, iar candidaţii care vor trece de etapa de preselecţie şi nu au un certificat de limba engleză agreat de universitate vor susţine un test de tip TOEFL, organizat de Centrul Educaţia 2000 + Bucureşti şi CRDE Cluj la data de 14 martie 2009.

Toate cursurile de la programele de masterat sau doctorat se ţin în limba engleză, la sediul universităţii din Budapesta. Domeniile de studiu sunt: economie, politicile şi ştiinţele mediului, gen şi cultură, istorie, politici publice, relaţii internaţionale şi studii europene, studii juridice, matematică, studii medievale, naţionalism, filosofie, ştiinţe politice, sociologie şi antropologie socială. Înscrierea se va face online la adresa http://online.ceu.hu.

×
Subiecte în articol: scoala