x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CGMB:Convocare cu dichis

CGMB:Convocare cu dichis

17 Iun 2008   •   00:00

Şedinţa de Consiliu General al PMB programată pentru astăzi, şi anulată în ultimul moment, a ridicat serioase semne de întrebare

Şedinţa de Consiliu General al PMB programată pentru astăzi, şi anulată în ultimul moment, a ridicat serioase semne de întrebare. Prefectul Cătălin Deaconescu i-a solicitat public ieri primarului general să renunţe la şedinţă, apreciind că prin această convocare controversată ar fi viciat rezultatul votului bucu­reş­te­nilor, care în 1 iunie au ales un nou Consiliu General. Totodată, Cătălin Deaconescu i-a cerut lui Videanu să explice motivele convocării ultimei şedinţe de CGMB şi să “indice care sînt pro­blemele strin­gente ale Capitalei ce au rămas nesoluţionate şi pe care doreşte să le rezolve doar în ultimele zile de mandat”.


Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost şi mai explicit, declarînd că gestul lui Videanu de a convoca pe ultima sută CGMB pentru a adopta anumite PUZ-uri, deşi Sorin Oprescu a cîştigat Primăria Capitalei, este unul revoltător şi încalcă normele democraţiei, legii şi ale bunului-simţ. “Videanu a convocat Consiliul General ca să-şi treacă toate PUZ-urile şi hotărîrile de Consiliu pe care au încasat probabil avansuri. Sînt cinci planuri de urbanism zonal pentru blocuri-turn, dintre care unul de 34 de etaje, pe Strada Braşov. Consiliul General nu mai are nici un fel de legitimitate să ia decizii”, a susţinut Orban.

În cele din urmă, după cîteva reacţii scurte şi la obiect, primarul Adriean Videanu a anulat întîlnirea.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator