x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci tipuri de masterat

Cinci tipuri de masterat

de Eugenia Mihalcea    |    04 Aug 2009   •   00:00

Masteratul va putea fi organizat numai de universităţile acreditate pe domeniul respectiv şi vor exista cinci categorii de master, respectiv de aprofundare, interdisciplinar, complementar, de cercetare şi de formare continuă, după cum a declarat Anton Hadăr, liderul Federaţiei "Alma Mater", pentru Mediafax.



La discuţiile dintre sindicatele din învăţământ şi ministrul Educaţiei s-a mai stabilit că universităţile trebuie să se supună evaluării Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor, Titlurilor şi Certificatelor Universitare (CNADTCU), pentru a primi acreditare privind organizarea de doctorat. Astfel, s-a propus ca doctoratul să fie numai ştiinţific, bazat pe creaţie şi cercetare ştiinţifică avansată, nu şi profesional ca acum. Doctoratul va putea fi organizat numai la zi sau la frecvenţă redusă, nemaiexistând forma fără frecvenţă.

De asemenea, sindicatele au propus ca examenul de licenţă să aibă două probe clare, indiferent de tipul universităţii sau specializării absolvite. Potrivit preşedintelui Federaţiei "Alma Mater", prima probă va consta într-o "evaluare sumativă", cu noţiuni de cultură generală, iar cea de-a doua probă "clasica lucrare de licenţă", cu prezentarea orală a acesteia de către student.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a discutat cu sindicaliştii din învăţământul preuniversitar pe tema legilor educaţiei, iar în această săptămână, discuţiile continuă cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământul superior şi cu rectorii.

×
Subiecte în articol: scoala