x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine e judecătorul care l-a albit pe Poteraş pentru o pagubă de 60 de milioane de euro?

Cine e judecătorul care l-a albit pe Poteraş pentru o pagubă de 60 de milioane de euro?

12 Apr 2014   •   12:16
Cine e judecătorul care l-a albit pe Poteraş pentru o pagubă de 60 de milioane de euro?

Cristian Poteras, fostul primar al sectorului 6 si presedinte al organizatiei PDL de sector a fost absolvit de invinuirea de abuz in serviciu in dosarul unor improprietariri frauduloase care au produs un prejudiciu de aproape 60 de milioane de euro. Odata cu Poteras au fost ''albiti ''si ceilalti functionari de la primaria sectorului 6 trimisi in judecata de procurorii DNA ,potrivit publicatiei on line Lumea Justitiei.

Cazul este tipic pentru modul de actiune al mafiei imobiliare. Drepturile litigioase pentru terenuri aflate pe cereri de revendicare au fost cumparate de persoane avizate, care obtin puneri in posesie cu avizul primariei si prefecturii pe amplasamente stramutate in puncte cu valori imobiliare exceptionale, care multiplica pretul tranzactiilor. Terenurile au ajuns prin vanzari succesive la destinatarii ''desemnati'' iar cateva institutii ale statului au fost deposedate de proprietati care, in acest caz insumeaza 120 de mii de metri patrati din sectorul 6.Marii castigatorii acestui lant de operatii sunt Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan, si Dragos Dobrescu, persoana considerata seful grupului Monaco, acum apropiat de Crin Antonescu si prieten cu actualul primar Dragos Manescu.

Drepturile litigioase au fost cumparate cu 417 000 euro pe terenuri revendicate in comuna Domnesti iar valoarea finala a tranzactiilor terenurilor pe care s-a facut improprietarirea, in sectorul 6, a ajuns la de 82,3 milioane de euro. O multiplicare de aproape 200 DE ORI A INVESTITIEI initiale.Prejudiciul adus patrimoniului public si privat al Municipiului este, potrivit DNA de 58, 23 milioane de euro. Raptul imobiliar s-a facut in dauna Institutului de cercetari chimice- ICECHIM, Institutului de biolgie al Academiei Romane si Clubului sportiv Rapid Bucuresti. Actele de punere in posesie au fost semnate si avizate de primarul Poteras si prefectul Mioara Mantale, extrasa din scandal si trimisa consul la Strasbourg .

Procesul a avut din 2010 pina la sentinta 3o de amanari pe parcurs chimbandu-se judecatorii.

Cel care a dat sentinta care ii scoate basma curata pe Poteras si pe grupul de functionari din primarie si de la cadastru este judecatorul Octavian Ionel Grozav. Magistratul functioneaza la Judecatoria sectorului 6 din vara anului 2013, fiind transfera dela Slobozia. Grozav a intrat in magistratura prin decretul semnat de Basescu Traian in 2010.
Anterior, Grozav Ionel Octavian a fost salariat la AVAS, expert in compartimentul juridic. Nu sunt precizate studiile de drept, surse din AVAS indicand ca el provenea din politie. Sotia lucreaza la AVAS , expert la acelasi departament juridic, sotii Grozav - Ionel si Raluca - figurind pe arhiva de procese cu un divort nefinalizat. Judecatorul are in declaratia de avere teren la Mogosoaia si case in Bucuresti, precum si motociclete Harley Davidson.

Hotarirea de la instanta Judecatoriei sectorului 6 nu este definitiva.  

×