x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Avem arierate de 180 de miliarde

Ciolacu: Avem arierate de 180 de miliarde

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2024   •   13:30
Ciolacu: Avem arierate de 180 de miliarde
Sursa foto: Hepta

România are arierate de 180 de miliarde, ceea ce înseamnă 8% din PIB, declară premierul Marcel Ciolacu: „Eu singur lucru vreau. Vreau taxele pe care să le plătim cu toții”.

Ciolacu a declarat, marți, la Craiova, că avem arierate de 180 de miliarde, ceea ce înseamnă 8% din PIB: „Cu alte cuvinte, am avea excedent bugetar, dacă am colecta toate arieratele. Normal că nu se pot colecta toate. Gândiți-vă că mai avem evaziune fiscală și pierderi TVA de aproape 10 puncte procentuale din PIB, deci ne-am dus la 18% din PIB pe evaziune și pierderi TVA și pe arierate”.

Potrivit prim-ministrului, abordarea potrivit căreia discuția de bază se axează pe cum pot fi oprite investițiile ca să nu fie deficit este incorectă: „De aceea, ministrul Finanțelor a venit cu niște propuneri: până la sfârșitul anului, pe perioadă limitată, în cazul în care îți plătește aceste arierate statul român îți scade tot ce înseamnă dobândă accesorii, deci plătești baza. Mai mult, ministrul Finanțelor a venit cu propunerea să îți dea credit fiscal. Eu, stat, îmi recuperez banii, tu iei credit fiscal și pe urmă îți urmărești plata. Ai scăpat de dobânzi și de accesorii și mie îmi plătești baza pe o perioadă limitată, fiindcă altfel creezi o permanență. Normal că cei care au plătit se consideră ”.

Ciolacu a precizat că nu urmărește să bage oamenii în pușcărie, nu este procuror sau judecător, ci vrea un singur lucru: „Vreau taxele pe care să le plătim cu toții”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu arierate