x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Finanțăm de la buget academiile de fotbal publice sau private pentru copii și juniori

Ciolacu: Finanțăm de la buget academiile de fotbal publice sau private pentru copii și juniori

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2024   •   13:15
Ciolacu: Finanțăm de la buget academiile de fotbal publice sau private pentru copii și juniori
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu anunță că academiile de fotbal publice sau private vor primi finanțare de la bugetul de stat pentru copii și juniori: „Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu”.

„Cred că după performanța fotbaliștilor noștri la EURO 2024, care a declanșat pentru noi toți emoție și mândrie națională, trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm naționalei o resursă constantă de tineri valoroși. De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanțăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federația Română de Fotbal”, afirmă Marcel Ciolacu.

El spune că „pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu”.

„Singura condiție este ca destinația exclusivă a finanțării să fie pentru copii si juniori. Cred că acesta este traseul corect; este un model de succes pus în practică de Gică Hagi și Gică Popescu la Academia de la Constanța. Actuala națională are mulți jucători crescuți acolo, trebuie să recunoaștem asta, să ne înclinăm în fața lui Hagi și să multiplicăm acest exemplu la nivel național”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu fotbal