x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, atac dur după protestele antivacciniștilor: o ipocrizie cinică, dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii pentru voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie

Ciolacu, atac dur după protestele antivacciniștilor: o ipocrizie cinică, dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii pentru voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2023   •   12:30
Ciolacu, atac dur după protestele antivacciniștilor: o ipocrizie cinică, dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii pentru voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri prima reacție după protestul antivacciniștilor și a spus că este „dezgustător să minți și să sperii oamenii pentru a obține voturi”, El a lăudat ieșirea ministrului Sănătății, care a explicat ce conține strategia națională de vaccinare aflată în dezbatere.

„Cred că este o ipocrizie cinică, aș spune dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii doar pentru a obține voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie”, a spus, vineri, premierul Marcel Ciolacu, după protestele antivacciniștilor, de joi.

Ciolacu a precizat că înțelege perfect reținerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID, însă în strategia națională de vaccinare se vorbește despre niște vaccinuri pe care le-au făcut și le fac toți în România: părinți, bunici, de zeci de ani.

„Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave. Strategia națională de vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătății este despre informare corectă și obligația statului român este ca toți românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflați în grupurile vulnerabile. Atât și nimic mai mult”, a precizat Ciolacu.

Premierul a repetat că „nimeni nu va fi vaccinat forțat” și i-a mulțumit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pentru că a ieșit să explice să detalieze programul național de vaccinare.

(sursa: Mediafax)

×