x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: România trebuie să rămână vigilentă și pregătită pentru orice

Ciucă: România trebuie să rămână vigilentă și pregătită pentru orice

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2024   •   20:45
Ciucă: România trebuie să rămână vigilentă și pregătită pentru orice

Mă bucur că a fost publicat proiectul de lege pentru achiziția avioanelor F-35, care vor înlocui actuala flotă de F-16, afirmă președintele PNL, Nicolae Ciucă: „România trebuie să rămână vigilentă și pregătită pentru orice”.

„Voi milita întotdeauna pentru o Românie sigură și modernă, iar securitatea țării este intrinsec legată de forța și modernizarea forțelor noastre armate. De aceea, mă bucur că a fost publicat proiectul de lege pentru achiziția avioanelor F-35, care vor înlocui actuala flotă de F-16. Această decizie reflectă angajamentul nostru de a menține superioritatea aeriană într-un peisaj nesigur, care evoluează rapid. Vedem cum ultimii ani au adus în domeniul aerian o nouă realitate: dronele, rachetele ghidate și alte tehnologii avansate au devenit o normă”, screie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El subliniază că România trebuie să țină pasul cu aceste evoluții.

„Având în vedere poziția strategică a României pe Flancul Estic al NATO, rolul nostru în asigurarea securității întregii alianțe este unul crucial. Integrarea avioanelor F-35 în forțele noastre aeriene nu se referă doar la protejarea frontierelor și a spațiului nostru aerian; este un pas vital în consolidarea apărării colective a NATO. Astfel, rolul României în arhitectura de securitate nord-atlantică va deveni mult mai important. Pe măsură ce regimurile autocratice continuă să sfideze determinarea națiunilor occidentale de a proteja democrația, România trebuie să rămână vigilentă și pregătită pentru orice. Modernizarea armatei noastre nu este doar o necesitate, este o responsabilitate. Împreună cu PNL, sunt pe deplin angajat să mă asigur că România continuă să fie o țară puternică, sigură și pregătită să facă față oricărei provocări”, încheie Ciucă.

Monitorul Apărării notta, pe 13 august, că România schimbă legislaţia pentru a cumpăra tehnică militară prin mecanismul FMF (Foreign Military Financing – Finanţare Militară Externă) oferit de către Guvernul SUA guvernelor altor state. Conform unor surse din Apărare, de acest program va benificia şi achiziţia celor 32 de avioane F-35, estimată la 6,5 miliarde de dolari.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca achizitie f35 armata