x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, despre aderarea la Schengen: Demersul îl tratez cu maximă precauție. Mai sunt pași de urmat

Ciucă, despre aderarea la Schengen: Demersul îl tratez cu maximă precauție. Mai sunt pași de urmat

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   13:15
Ciucă, despre aderarea la Schengen: Demersul îl tratez cu maximă precauție. Mai sunt pași de urmat
Sursa foto: Hepta

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că tratează demersul aderării la Spațiul Schengen cu „maximă precauție, pentru că mai sunt pași de urmat”. Întrebat când am putea intra în Schengen, el a spus că, „în momentul de față, nu există o dată propusă”.

„Este o decizie pe care o așteptăm și eu îmi doresc ca ea să se finalizeze. De altfel, întreg demersul l-am tratat și îl tratrez cu maximă precauție, pentru că mai sunt pași de urmat. Depindem de procedurile care trebuie derulate la nivelul Consiliului JAI. Până în momentul în care nu vedem finalizat procedura, eu cred că structurile implicate, ministrul de Interne, așa cum am discutat, în momentul de față poartă negocieri, astfel încât să putem să avem finalizată...”, spune Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă România acceptă o jumătate de măsură, respectiv doar aderarea pe cale aeriană în Spațiul Schengen, liderul liberal spune: „Nu m-am bucurat deloc și nu ne bucurăm de modul în care s-au derulat și se derulează întreg procesul”.

„Ceea ce este important este ca în final să existe o decizie în această etapă și o perspectivă clară vizavi de mommentul în care vom aceea accederea în deplinătatea ei aprobată”, agaugă președintele PNL.

Întrebat când am putea intra în Schengen, Ciucă a spus că, „în momentul de față, nu există o dată propusă”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Schengen