x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Menținerea pragului pentru IMM-uri este o linie roșie pentru PNL

Ciucă: Menținerea pragului pentru IMM-uri este o linie roșie pentru PNL

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2024   •   17:15
Ciucă: Menținerea pragului pentru IMM-uri este o linie roșie pentru PNL
Sursa foto: Preferințele electoratului încurcă planurile prezidențiabililor

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, avertizează vineri asupra impactului reducerii pragului pentru microîntreprinderi: „Nu e vorba doar de bani, haideți să ne gândim la lucrurile de muncă”.

Nicolae Ciucă a subliniat importanța menținerii funcționale a IMM-urilor din România, avertizând asupra consecințelor economice și sociale pe care le-ar putea avea o eventuală reducere a pragului fiscal.

„În momentul de față, avem sute de mii de IMM-uri, cu o cifră de afaceri de peste 150 de miliarde de lei. Dacă ne gândim la o reducere a pragului, trebuie să cumpănim, să vedem cât se pierde dacă se închid aceste întreprinderi, nu doar financiar, ci și din perspectiva locurilor de muncă”, a declarat Ciucă.

Ciucă a explicat că fiecare microîntreprindere are cel puțin doi angajați, iar impactul închiderii acestor afaceri ar fi semnificativ nu doar în termeni financiari, ci și pentru piața muncii. „Este vorba de o sumă de 300 de milioane de euro. Poate că, dacă punem în balanță, vom vedea că vom câștiga mai mult dacă menținem aceste micro-întreprinderi funcționale”, a adăugat acesta.

În ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ciucă a precizat că nu este stabilită o valoare exactă a pragului pentru microîntreprinderi, ci doar reducerea acestuia, care s-a realizat deja, de la un milion la 500.000 de euro. El a subliniat că orice decizie privind acest subiect trebuie să fie luată cu responsabilitate, având în vedere economia României și locurile de muncă ale cetățenilor.

Nicolae Ciucă a subliniat că această poziție este o „linie roșie” a Partidului Național Liberal, care trebuie discutată în cadrul negocierilor guvernamentale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca imm prag PNL