x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj - Tariceanu sustine Autostrada Bechtel

Cluj - Tariceanu sustine Autostrada Bechtel

de Elena Stanciu    |    01 Dec 2005   •   00:00

Premierul Tariceanu si-a exprimat increderea ca renegocierea contractului cu compania Bechtel, constructorul Autostrazii Brasov - Bors, se va termina curand si ca in cursul anului urmator se vor relua finantarile, precum si lucrarile la acest proiect.

Premierul Tariceanu si-a exprimat increderea ca renegocierea contractului cu compania Bechtel, constructoarea Autostrazii Brasov-Bors, se va termina curand si ca in cursul anului urmator se vor relua finantarile, precum si lucrarile la acest proiect.

Calin Popescu Tariceanu a tinut sa sublinieze, secundat de liderul democrat Emil Boc, ca nu se pune problema ca autostrada, care este cel mai mare proiect de infrastructura din Transilvania, sa nu aiba sustinere politica.

DISCUTIE. Cei doi sefi ai Aliantei au explicat ca negocierile sunt extrem de avansate si ca discutiile intre reprezentantii Bechtel, pe de o parte, si cei de la Ministerul Transporturilor si de la Ministerul Finantelor, pe de alta, au ajuns intr-un punct in care se poate considera ca cele mai dificile puncte au fost rezolvate. "Nu se pune problema utilitatii acestui proiect, el va continua de indata ce problemele de ordin legal vor fi rezolvate. Proiectul face parte din strategia nationala de dezvoltare a infrastructurii", a spus Tariceanu. "S-a convenit ca exista sustinerea politica pentru realizarea Autostrazii Transilvania, deoarece 11,5 milioane de romani din 22 de judete vor beneficia de aceasta autostrada", a spus si Emil Boc, care a precizat ca in cursul zilei de ieri a mai avut loc o runda de negocieri.

Liderul democrat a mai amintit ca ministrul Gheorghe Dobre a inaintat plangeri penale impotriva tuturor semnatarilor ordonantei Guvernului prin care s-a parafat intelegerea cu Bechtel.

×
Subiecte în articol: observator