x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CM de schi militar - Argint pentru romance

CM de schi militar - Argint pentru romance

27 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Echipa de patrula fete a luat argintul la Campionatul Mondial militar de schi, desfasurat saptamana trecuta la Predeal. Norvegienii au castigat aproape toate medaliile de aur, iar imnul tarii lor a fost invatat de curiosii adunati la ceremonia de premiere.

EUGENIA MIHALCEA

VICECAMPIOANE. Patrula de fete a Romaniei (in plan departat) s-a clasat pe locul II
Sportivi din 21 de tari au participat, la Predeal, la a 47-a editie a Campionatelor Mondiale militare de schi, desfasurata in perioada 20-26 februarie. Competitia a fost organizata de Ministerul Apararii Nationale in colaborare cu Primaria din Predeal si a cuprins probe de biatlon, slalom, schi fond si patrula, atat la masculin, cat si la feminin. Probele s-au desfasurat pe pista de biatlon Valea Rasnoavei si pe partia de schi Subteleferic din Predeal.

LOTUL. Colonelul Iacob Gheorghe, comandantul centrului de pregatire Club Sportiv Militar Aplicativ Bucegi, este optimist: "Au mai ramas de realizat pistele de antrenament pe timp de vara, partia a fost omologata si se vor putea desfasura concursuri la nivel european. Delegatia Romaniei a fost compusa din 10 sportivi si 11 sportive. Dintre acestia, multi sunt dublu legitimati, adica angajati civili in cadrul armatei. Patrula de fete, care a luat argintul pentru Romania, in ultima proba desfasurata vineri, a plecat sambata seara spre Spania pentru a participa la o alta competitie. "Este cel mai bun rezultat al fetelor. Ritmul a fost foarte bun, pista mult mai buna si plecarea la ora stabilita", spune antrenoarea Ianosiu Hangan Ileana.

CLASAMENT. Sportiva noastra Eva Tofalvi a ocupat locul 10 in proba de biatlon - 7,5 kilometri, disputata miercuri, in cadrul celei de-a 47-a editie a Campionatelor Mondiale militare de schi. In aceeasi proba, celelalte reprezentante ale Romaniei au obtinut: Mihaela Purdea - locul 17, Simona Craciun - locul 19, Emoke Szocz - locul 22. In proba masculina de biatlon (10 kilometri), Vasile Sneaga a ocupat pozitia a 29-a, iar Claudiu Suciu, locul 41. Romania a mai organizat Campionatul Mondial militar de judo in 1994, Campionatul Mondial militar de handbal in 1998 si Campionatul Mondial militar de volei in 2002. In 2006, Romania va organiza Campionatul Mondial militar de scrima.

INVESTITII
Pista si poligonul pentru trageri de la Predeal au fost realizate pe ultima suta de metri de MApN, printr-o investitie de 55 de miliarde de lei. Cu toate ca nordicii participanti la competitie din Norvegia, Suedia, Finlanda s-au aratat incantati de traseu si starea zapezii, organizarea "ca la armata" a fost primul punct criticat atat de privitori, cat si de participanti. La ultima proba de concurs care s-a desfasurat vineri, respectiv patrula fete si patrula baieti, nu era nici un comentator care sa anunte publicul spectator ce se intampla pe pista, iar cei prezenti stateau in picioare pe langa parcurs, din cauza ca tribuna nu a mai fost ridicata. Nici la festivitatea de premiere lucrurile nu au stat mai bine. Ba-n engleza, ba-n romana, prezentatorul se chinuia sa se faca inteles de catre reprezentantii celor 21 de tari, in timp ce pe podium urcau mai de fiecare data norvegienii.
×
Subiecte în articol: observator militar