x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNA cere televiziunilor sa echilibreze timpii candidatilor

CNA cere televiziunilor sa echilibreze timpii candidatilor

03 Iun 2004   •   00:00

CNA solicita radiodifuzorilor ca in zilele urmatoare diferentele "substantiale" in favoarea unora sau altora dintre candidati in ceea ce priveste emisiunile si spoturile electorale sa fie corectate, astfel incit sa se realizeze o distributie egala a timpilor destinati fiecaruia.

"S-au constatat diferente substantiale in favoarea unora sau altora dintre candidati", se arata intr-un comunicat al CNA, comentat de Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului solicita ca in zilele de campanie ramase aceste diferente sa fie corectate, astfel incat, cel putin pentru partidele parlamentare, sa se realizeze o distributie egala a acestor timpi. Monitorizare.

MONITORIZARE.CNA a monitorizat materialele electorale difuzate de posturile de televiziune Romania 1, TVR 2, Antena 1, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV, National TV si OTV in perioada 24 - 28 mai.

Dintre toate aceste televiziuni, Realitatea TV a prezentat cele mai multe spoturi electorale si materiale ale PSD, care insumeaza 9.417 secunde (156 minute), au relevat rezultatele unei monitorizari realizate de CNA in perioada 24-28 mai. Romania 1 a alocat 3.435 secunde materialelor PSD (circa 20% din total), pe locul al doilea aflandu-se PRM, cu 2.217 secunde, iar pe al treilea PNL, cu 2.178 secunde. Cel mai mare timp pentru materialele electorale a fost alocat de TVR 2, 19.149 secunde (319 minute). La acest post, PSD a avut materiale cu o durata totala de 3.328 secunde, PRM 2.252 secunde, iar PUR 1.937 secunde.

ATENTIONARE. Campania electorala se va incheia vineri, ora 24:00. Astfel, CNA solicita inca o data radiodifuzorilor implicati in campania electorala ca in zilele de 5 si 6 iunie sa nu difuzeze nici o emisiune cu conotatii electorale, vizandu-se in special emisiunile sportive si de divertisment. De asemenea, CNA precizeaza ca duminica, pana la inchiderea oficiala a urnelor, nu pot fi difuzate interviuri sau declaratii cu conotatii electorale, care sa sugereze direct sau indirect alegatorilor sa opteze pentru un candidat, partid sau alianta politica.

×
Subiecte în articol: observator secunde