x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNAIR anunță începerea lucrărilor de modernizare a sectorului DN2 – A2 din Centura București

CNAIR anunță începerea lucrărilor de modernizare a sectorului DN2 – A2 din Centura București

04 Mai 2020   •   17:02
CNAIR anunță începerea lucrărilor de modernizare a sectorului DN2 – A2 din Centura București

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a sectorului DN2 – A2 din Centura București a fost emis luni, de către Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu directorul general adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier.

“Suntem într-o continuă dezvoltare a infrastructurii rutiere pe Regiunea București - Ilfov, luna trecută am predat aplasamentul constructorului pentru realizarea Pasajului de la Mogoșoaia, iar astăzi deschidem un nou șantier aici pe DN2 - A2. În perioada următoare vom începe mai multe lucrări importante pentru zona București – Ilfov, și anume: Pasajul Berceni, Pasajul Oltenița. De asemenea, în luna iunie încep lucrările la Autostrada A0, cea mai importantă și așteptată de către cetățeni”, a declarat Ionel Scrioşteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Termenul contractual pentru modernizarea acestui sector din Centura București este de 15 luni. Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 kilometri din centura rutieră a municipiului Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacităţii de circulaţie de la 2 benzi la 4 benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum şi reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe acest sector de drum naţional.

Valoarea contractului semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi este de 235.747.292,70 Lei fără TVA, sursa de finanțare fiind Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat. Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: CNAIR DN2 a2 centrua bucuresti