x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coaliția nu a reușit să ajungă la un consens privind data alegerilor prezidențiale

Coaliția nu a reușit să ajungă la un consens privind data alegerilor prezidențiale

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   23:17
Coaliția nu a reușit să ajungă la un consens privind data alegerilor prezidențiale
Sursa foto: Hepta

Liderii coaliției de guvernare nu au ajuns la un consens privind data alegerilor prezidențiale, susțin surse din lumea politică. Întâlnirea a avut loc miercuri seara.

Liderii PSD și PNL s-au întâlnit miercuri, la Palatul Victoria, într-o ședință a coaliției, pentru a stabili data alegerilor prezidențiale. Potrivit surselor, nu s-a ajuns la niciun rezultat. Liberalii pledează pentru organizarea alegerilor la sfârșit de an, în noiembrie-decembrie. Asta deoarece alegerile locale și europarlamentare au perturbat procesul de învățământ, a declarat luni Nicolae Ciucă.

„Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfășurat alegerile locale și europarlamentare și feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinți – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învățământ. Iată că suntem în a opta zi și nu avem încă rezultatele finale. Au fost școli care nu își reluaseră, la sfârșitul săptămânii, activitatea, ca atare toți cei care au examne de capacitate, bacalureat, s-au simțit afectați de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o periodă de două luni de vară, până în septembrie știm bine care sunt activitățile, e perioadă de concedii”, declara luni liderul PNL.

Social-democrații pledează pentru organizarea alegerilor în luna septembrie, așa cum a fost convenit.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coalitie alegeri prezidentiale