x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coaliția a agreat măsuri de sprijin pentru diferite segmente din economie și social

Coaliția a agreat măsuri de sprijin pentru diferite segmente din economie și social

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   19:28
Coaliția a agreat măsuri de sprijin pentru diferite segmente din economie și social

Coaliția a agreat măsuri de sprijin pentru diferite segmente din economie și social pentru perioada următoare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice. Între măsuri se numără și deblocarea Programului Național de Infertilitate.

Astfel, s-a ajuns la un acord pentru schema de ajutor de stat pentru activități productive. Valoare estimată 2,2 mld lei; valoare maximă a ajutorului de stat e până de 70%; valoarea unui proiect minim depus 10 mil. euro; valoare maximă ajutor de stat pe proiect 57,75 mil euro. De acest proiect ar urma să beneficieze 150 de firme.

Valoarea proiectelor de investiții atrase este de 5 mld. lei.

De asemenea, s-a agreat asupra creării cadrului legal pentru contractarea de împrumuturi de către autoritățile publice locale în vederea terminării proiectelor nefinalizate/nefuncționale aferente programelor 2014-2020. Valoarea proiectelor nefinalizate este de aproximativ 350 mil. euro.

S-a agreat și deblocarea cererilor de rambursare depuse de beneficiari până la sfârșitul lunii martie și crearea cadrului legal pentru utilizarea cu titlu de împrumut a grantului. Măsura urmărește deblocarea cererilor de rambursare în valoare de peste 15 mld. lei, astfel ca acestea să poată să fie trimise la Comisia Europeană și să fie încasate de către România în termenul prevăzut de lege.

De asemenea, s-a agreat asupra cadrului legal pentru finanțarea proiectelor din fonduri europene care au rămas fără sursa de finanțare din perioada de programare 2014-2020, pentru proiecte cu finanțare din fonduri europene fără sursa de finanțare din perioada de programare 2014-2020.

S-a ajuns la un acord pentru depășirea procentului alocat supracontractării pentru jaloane și ținte asumate prin PNRR ca urmare a creșterii prețurilor la materiale și utilități și pe indexarea sumelor pentru Uniunea Scriitorilor cu rata inflației anuală începând din anul 2015.

S-a decis și deblocarea Programului Național de Infertilitate în vederea asigurării creditelor de angajament în valoare de 150 mil. lei, dar și indexarea cu inflația a indemnizației primite de către 20.000 de veterani de război.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: coalitie economie masuri sprijin