x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coca-Cola produce peste 110 miliarde de sticle de plastic de unică folosinţă anual

Coca-Cola produce peste 110 miliarde de sticle de plastic de unică folosinţă anual

02 Oct 2017   •   15:02
Coca-Cola produce peste 110 miliarde de sticle de plastic de unică folosinţă anual

Coca-Cola şi-a crescut producţia de sticle de plastic anul trecut cu peste un miliard, potrivit datelor oferite de Greenpeace, scrie The Guardian.

Cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume nu a dezvăluit cât de multe ambalaje de plastic dă spre vânzare. Însă, grupul Greenpeace a dezvăluit că aceasta şi-a crescut producţia sticlelor de unică folosinţă în perioada 2015-2016.

Această creştere a dus producţia de sticle de plastic a companiei la peste 110 miliarde în fiecare an, potrivit celor de la Greenpeace.

Producţia contribuie la munţii de plastic care cresc de la an la an. Cifrele obţinute de The Guardian arată că până în 2021 numărul sticlelor de plastic de unică folosinţă va trece de jumătate de trilion. Însă, doar o mică parte ajung la reciclare. Mai puţin de jumătate dintre sticlele cumpărate în 2016 au fost colectate pentru reciclare şi doar 7% dintre cele colectate au fost transformate în sticle noi. În schimb, tot mai multe sticle de plastic ajung în ocean.

Între cinci şi 13 mii de tone de plastic ajunge în oceane în fiecare an. Până în 2050, oceanul va conţine mai mult plastic decât peşte, potrivit cercetărilor făcute de Fundaţia Ellen MacArhur.

“Coca-Cola vorbeşte despre durabilitate, dar rata uluitoare la care creează sticle de plastic de unică folosinţă este încă în creştere. I-am calculat producţia la peste 110 miliarde de sticle de plastic în fiecare an, în timp ce refuză să îşi asume responsabilitatea pentru rolul pe care îl are în criza poluării cu plastic a oceanelor. “, a spus un responsabil pentru oceane de la Greenpeace, Louise Edge.

×