x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cocaină disimulată în pachete cu cafea. Patru persoane, reținute în Capitală

Cocaină disimulată în pachete cu cafea. Patru persoane, reținute în Capitală

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   22:30
Cocaină disimulată în pachete cu cafea. Patru persoane, reținute în Capitală

Brigada Antidrog și DIICOT - Structura Centrală au prins în flagrant trei persoane care aveau asupra lor 600 de grame de cocaină, disimulată în mai multe pachete cu cafea. Încă o persoană însoțea mijlocul de transport. Anchetatorii i-au reținut pe toți patru.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a patru persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Astfel, joi, trei persoane au fost prinse în flagrant delict în timp aveau asupra lor 600 de grame de cocaină, disimulată în mai multe pachete cu cafea.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că aceștia ar fi procurat drogul de mare risc din Germania, la începutul lunii ianuarie 2024, după care l-ar fi expediat în România, disimulat în mai multe pachete, prin intermediul unei firme de coletărie.

Pentru a se asigura că nu vor exista incidente pe parcursul deplasării, unul dintre bărbați ar fi însoțit mașina de transport.

Pe baza probelor administrate, s-a mai stabilit că, pe parcursul anului 2023, cel de-al patrulea bărbat, precum și doi dintre cei prinși în flagrant delict ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de cocaină, către consumatori din București.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea a patru persoane (trei dintre ei membri ai aceleași familii).

Vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă a celor patru, pentru 30 de zile.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cocaina cafea reţinut