x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cocaină descoperită în mostrele de creveți analizate în cadrul unui studiu

Cocaină descoperită în mostrele de creveți analizate în cadrul unui studiu

02 Mai 2019   •   14:33
Cocaină descoperită în mostrele de creveți analizate în cadrul unui studiu

Cercetătorii au descoperit cocaină în toate mostrele de creveți pe care le-au analizat într-o zonă rurală din estul Marii Britanii. În mostre au fost descoperite și urme de ketamină, transmite The Guardian.

Oamenii de știință de la King’s College din Londra, în colaborare cu Univeritatea din Suffolk, au făcut descoperirea după ce au luat mostre din 15 locații diferite din ținutul Suffolk.

„Dacă prezența cocainei în animalele acvatice este o problemă doar pentru Suffolk sau dacă este un fenomen mai răspândit în Marea Britanie și peste hotare vor determina studiile ulterioare.”, a declarat Nic Bury, de la Universitatea din Suffolk.

Studiul, publicat în Environment International, a analizat nivelul de micro-poluanți din creveții de apă dulce. „Cocaina a fost găsită în toate mostrele analizate, cât și alte droguri interzise precum ketamină, pesticide sau medicamente”, potrivit studiului.

Conducătorul studiului, Thomas Miller, de la King’s College, a declarat că aceste concentrații au fost mici, însă compușii pot amenința existența acestor animale subacvatice.

Contaminarea apei cu reziduuri de medicamente, droguri sau insecticide reprezintă o problemă în creștere, care afectează viața marină.

×
Subiecte în articol: cocaina creveti ketamina contaminare poluare