x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coldea – primele amenințări

Coldea – primele amenințări

19 Ian 2017   •   16:05
Coldea – primele amenințări

Generalul Florian Coldea, trecut marți în rezervă în urma dezvăluirilor-autodenunț ale lui Sebastian Ghiță, a dat ieri prima sa declarație ca pensionar. După lungi mulțumiri adresate camarazilor, colaboratorilor, familiei și chiar mediului academic, fostul număr 1 militar din SRI a lansat și amenințări la adresa criticilor și „celor care s-au grăbit să creadă sau să amplifice neadevăruri”.

„Criticilor mei, ale căror afirmații le-am considerat adesea constructive, le transmit că, lipsit de constrângerile statutului și uniformei militare, voi avea, în viitor, libertatea de a vorbi, de a mă exprima public, în baza expertizei profesionale acumulate și cu buna-credință care m-a ghidat întotdeauna”, a transmis ieri Florian Coldea, prin intermediul unei declarații acordate Agerpres. Generalul susţine că seria de atacuri la adresa sa riscă să afecteze buna funcţionare a Serviciului, "miza" fiind "mult mai mare" decât compromiterea activităţii sale. „Celor care s-au grăbit să creadă sau să amplifice neadevăruri flagrante difuzate în trecut sau mai recent, până la data de 18 ianuarie 2017, le reiterez faptul că am înţeles miza, iar aceasta este cu mult mai mare şi mai profundă decât compromiterea activităţii mele. Îmi rezerv dreptul de a oferi răspunsuri şi clarificări adecvate, precum şi elemente factuale relevante despre aceste aspecte şi multe altele, la un moment dat", a afirmat Coldea.

După 22 de ani în SRI, din care 12 ca prim-adjunct al directorului Serviciului, general-locotenent Florian Coldea a fost trecut în rezervă de președintele Iohannis, care odată cu anunțul pensionării ofițerului de informații a spus și că nu este bine ca serviciile secrete să fie lăsate să se amestece în politică.

 

Pe 18 ianuarie, după ce a fost declarat nevinovat de subalternii care l-au anchetat, Florian Coldea a încercat să se retragă doar din funcție, însă directorul SRI, Eduard Hellvig, i-a cerut direct trecerea în rezervă.

 

 

×