x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coloane de mașini pe Valea Prahovei, în zona stațiunilor montane

Coloane de mașini pe Valea Prahovei, în zona stațiunilor montane

01 Aug 2021   •   14:00
Coloane de mașini pe Valea Prahovei, în zona stațiunilor montane

Circulația rutieră se dessfășoară în condiții de aglomerație, duminică, pe DN 1 Brașov - Ploiești și sunt formate coloane în mișcare în special în zona stațiunilor montane. Polițiștii recomandă rute alternative.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora transmiterii știrii, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Brașov-Ploiești.

Astfel, la Comarnic traficul este intens pe sensul de mers București către Brașov, fiind formată coloană în mișcare de la km. 101 (loc. Nistorești) până la km. 106. În Bușteni, pe sensul de mers Ploiești către Brașov este înregistrată coloană în mișcare de la km. 128 (loc. Poiana Țapului) până la km.131 (loc.Bușteni), iar pe celălalt sens, aglomerația începe de la km 138 (stațiunea Predeal) până la km. 131 (stațiunea Bușteni).

Polițiștii acționează pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

De asemenea, începând cu ora 12.45, au fost instituite dipozitive de îndrumare și informare a șoferilor cu privire la optarea pentru rutele alternative, în localitățile Dârste (DN1/DN 1A), Predeal (DN1/DN 73A) și Râșnov (DN 73/DN 73 A).

Astfel, pentru DN 1 Brașov - Ploiești – București, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere: DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București; DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București; DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – DN 71 – București sau DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Polițiștii le recomandă șoferilor să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aglomeratie