x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu solicită măsuri de combatere a poleiului, în Bucureşti. Dragnea cere autorităţilor să se comporte ca în condiţii de iarnă grea

Oprescu solicită măsuri de combatere a poleiului, în Bucureşti. Dragnea cere autorităţilor să se comporte ca în condiţii de iarnă grea

25 Mar 2013   •   15:42
Oprescu solicită măsuri de combatere a poleiului, în Bucureşti. Dragnea cere autorităţilor să se comporte ca în condiţii de iarnă grea
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut luni tuturor factorilor implicaţi în programul de deszăpezire şi combatere a poleiului să ia toate măsurile necesare pentru a fi pregătiţi de intervenţie imediat ce condiţiile meteo o vor impune, având în vedere avertizările emise de meteorologi, informează agerpres.ro.

Astfel, operatorii de deszăpezire din toate sectoarele vor avea utilajele alimentate cu carburant şi materiale antiderapante iar echipele de intervenţie manuală vor fi pregătite.

Ca urmare a dispoziţiilor primarului general, începând de luni seară, vor fi aplicate tratamente antiderapante pentru a preîntâmpina formarea poleiului iar utilajele de deszăpezire vor fi poziţionate atât în intersecţii, cât şi în punctele fixe din vecinătatea pantelor, rampelor şi podurilor, astfel încât să se poată interveni în cel mai scurt timp.

În cazul în care va fi necesară intervenţia în baterie, pentru a eficientiza acţiunea utilajelor de deszăpezire, echipaje ale Poliţiei Locale şi Poliţiei Rutiere vor însoţi utilajele de salubrizare.

Primarul general a solicitat conducerii RATB să aibă pregătite plugurile pentru curăţarea liniilor de tramvai iar reprezentanţilor ENEL li s-a cerut să fie pregătiţi cu echipe de intervenţie care să soluţioneze cât mai curând eventualele avarii la reţeaua electrică.

Având în vedere scăderea temperaturilor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială continuă programul de adăpostire a persoanelor defavorizate în cele două centre DGASMB, Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady şi Adăpostul Sf. Luca din Berceni.

Pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, a avertizat, la rândul lui că vin zile grele, la începutul şedinţei Comandamentului de iarnă, făcând apel la autorităţi să se comporte de parcă ar fi iarnă grea, nu primăvară.

"Este o iarnă agresivă, cred că nici meteorologii nu se aşteptau la asta. Ultimele zile s-au dovedit a fi foarte grele, zile de iarnă grea. Au apărut probleme serioase şi vor apărea şi în continuare probleme serioase care trebuie rezolvate.  Vreau să vă spun cu toată seriozitatea să nu luaţi în glumă aceste zile, nu vă gândiţi că este luna martie, trebuie să acţionaţi cu foarte multă seriozitate", a spus Dragnea. 

×