x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comerţul alimentar va ajunge la 25 mld. euro până în 2025

Comerţul alimentar va ajunge la 25 mld. euro până în 2025

06 Oct 2021   •   20:28
Comerţul alimentar va ajunge la 25 mld. euro până în 2025

Online-ul va ajunge la 2% din comerţul alimentar până în 2025, mai mult decât dublu faţă de anul trecut, însă câştigătorul absolut al acestei perioade va fi segmentul de discount care va ajunge la o cotă de piaţă de 38%, arată o analiză a companiei de cercetare Roland Berger, citată de ZF.

Conve­nien­ţa, mai exact magazinele moderne de pro­ximitate, va câştiga teren, în timp ce perdanţii vor fi hipermarketurile şi co­merţul tradiţional, arată aceeaşi sursă.

Totuşi, trebuie menţio­nat că în această perioa­dă (2020-2025) şi piaţa to­tală va creşte, în medie cu 5% pe an, de la 19 mld. euro anul trecut la 25 mld. euro în 2025. Astfel, în cazul hiper­mar­keturilor spre exem­plu, deşi cota de pia­ţă va scădea de la 12% la 9%, în valori ab­solute (vânzări), ele vor stagna. Asta înseamnă că în acest format românii vor merge în con­ti­nuare şi vor cheltui aceiaşi bani ca în pre­zent, doar că sumele suplimentare ce vor re­zulta din creşterea puterii de cum­părare se vor îndrepta spre alte tipuri de magazine.

Cota de piaţă a reţelelor străine va urca la 80%. Anul trecut, comerţul alimentar a ajuns la 19 mld. euro, continuându-şi trendul ascendent în pofida pandemiei de COVID-19

 

(sursa: Mediafax)

×