x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Complexul Energetic Oltenia: Angajaţii de la birouri, direct în carieră

Complexul Energetic Oltenia: Angajaţii de la birouri, direct în carieră

de Gabriela Mladin    |    19 Feb 2014   •   19:26

Măsuri dure pentru angajaţii TESA din Complexul Energetic Oltenia! Directoratul a luat măsura ca, începând de astăzi, să-şi trimită 800 de salariaţi de la birouri direct în cariere. Procesul de reorganizare desfiinţează şi posturile de directori şi şefi de servicii.

Măsura a fost luată pentru a reduce personalul de la birouri şi, în acelaşi timp, pentru creşterea veniturilor celor care muncesc direct în producţie. Astfel, 802 angajaţi TESA au fost trimişi la muncă în carierele de cărbune.

O altă măsură de reorganizare a companiei este aceea de centraliyare a serviciilor economic, juridic, resurse umane şi comercial într-unul singur, fapt care a dus la dispariţia din organigramă a multor posturi de conducere. 22 de directori, 13 ingineri sefi, 44 sefi de servicii si de birouri si-au pierdut funcţiile. .

“Economiile la fondul de salarii rezultate în urma noii organigrame se vor constitui în măriri de salarii ale minerilor şi personalului direct productiv, începand cu luna aprilie  a acestui an”, a anunţat compania prin intermediul unui comunicat de presă.

Directoratul susţine că măsura nu înseamnă concedieri sau disponibilizari, ci doar o mai justă distribuire a resurselor şi a salariilor în zonele direct productive.


×
Subiecte în articol: Complexului Energetic Oltenia