x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Computer tomograf care identifică infecția COVID, inaugurat la Spitalul V. Babeș, din București

Computer tomograf care identifică infecția COVID, inaugurat la Spitalul V. Babeș, din București

27 Mai 2020   •   11:44
Computer tomograf care identifică infecția COVID, inaugurat la Spitalul V. Babeș, din București

Un computer tomograf în valoare de un milion de euro a fost inaugurat, miercuri, în zona de triaj a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, pentru ca pacienții să nu mai intre în spital în această perioadă. CT-ul poate identifica infecția cu SARS-CoV-2.

Un computer tomograf în valoare de un milion de euro a fost inaugurat, miercuri, într-un container al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, pentru ca pacienții să nu mai intre în spital în această perioadă. CT-ul poate identifica infecția cu SARS-CoV-2.

Computerul tomograf de ultimă generație, dotat cu modul de inteligenţă artificială, capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus în câteva minute a fost inaugurat, miercuri, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, în prezența directorului instituției, dr. Emilian Imbri.

Computerul Tomograf este o investitie a Primăriei Capitalei, prin ASSMB și are o valoare de un milion de euro.

CT-ul a fost poziționat în zona de triaj, astfel încât pacienții să nu mai intre în incinta spitalului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: tomograf COVID spital