x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concursul de Șah „Gambitul Regelui” va avea loc luni, la Palatul Elisabeta

Concursul de Șah „Gambitul Regelui” va avea loc luni, la Palatul Elisabeta

30 Oct 2022   •   20:00
Concursul de Șah „Gambitul Regelui” va avea loc luni, la Palatul Elisabeta
Sursa foto: Hepta

 Luni, 31 octombrie 2022, va avea loc, la Palatul Elisabeta, Concursul de Șah „Gambitul Regelui”.

La ora 11.30 vor avea loc semifinalele concursului de șah, iar de la ora 12.15, finala concursului, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu.

Turneul de șah „Gambitul Regelui” este organizat de Asociația Tineretului Regalist și Federația Română de Șah în memoria Regelui Mihai I.

Scopul inițiativei este de a redescoperi utilitatea șahului în formarea unei gândiri strategice, aducând laolaltă, într-o formulă originală, experți și amatori ai jocului.

Numele concursului, „Gambitul Regelui”, face referire la una dintre deschiderile jocului de șah cele mai inedite și vechi atestate documentar (apare în primul manual de șah din 1497) și, în asociere cu personalitatea Regelui Mihai, evocă statura sa de om de stat care, în anii dificili în care suveranitatea, independența și integritatea României erau în pericol, a luat întotdeauna deciziile cele mai bune, chiar dacă acestea implicau o doză de risc.

Concursul se va alătura evenimentelor sportive care evocă memoria unei personalități istorice, dintre care amintim, ca exemplu, Turneul internațional de bridge “Memorialul Corneliu Coposu”, inaugurat în 2015 de Fundația Corneliu Coposu și Federația Română de Bridge.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: şah