x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început consolidarea monumentului istoric cu 90 de apartamente din Capitală din str. Boteanu

A început consolidarea monumentului istoric cu 90 de apartamente din Capitală din str. Boteanu

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2024   •   21:30
A început consolidarea monumentului istoric cu 90 de apartamente din Capitală din str. Boteanu

Imobilulul monument istoric cu 9 etaje și 90 de apartamente din strada Boteanu 3A-3B va fi reabilitat cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță, joi, primarul Capitalei, Nicușor Dan.

„Am deschis încă un șantier pentru o clădire rezidențială care trebuie consolidată. Imobilul are 9 etaje și 90 de apartamente. Este vorba despre monumentul istoric din strada Boteanu 3A-3B. Valoarea totală a proiectului este de 55,3 milioane lei, din care 36,5 milioane lei fonduri din PNRR”, spune Nicușor Dan.

Potrivit primarului general, în prezent sunt cinci șantiere deschise, iar lucrările sunt în grafic. Este vorba despre blocurile din str. Baltagului nr. 17, Blănari nr. 14, Bărăției 50, Hanul Solacolu - Calea Moșilor nr.134-134A și clădirea din strada Boteanu 3A – 3B.

„La Hanul Solacolu, ne-am propus ca până în luna noiembrie să finalizăm lucrările de punere în siguranță de la strada principală, astfel încât să eliberăm linia tramvaiului 21 care în prezent circulă cu macaz”, mai spune Dan.

El promite că până la finalul anului, vor fi deschise alte 7 șantiere de consolidări pentru imobile la care Primăria este în stadiu avansat cu documentele.

„Pentru alte 7 clădiri începute în mandatul trecut, suntem la stadiul discuțiilor cu fosta Companie Municipală de Consolidări pentru preluarea documentelor”, mai spune Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: condolidare monument apartament