x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Confruntarea de la PNA nu a avut loc

Confruntarea de la PNA nu a avut loc

08 Sep 2004   •   00:00

Confruntarea dintre consilierul presedintelui PRM Nati Meir (foto) si senatorul PNL Radu F. Alexandru, programata ieri, la PNA, nu a avut loc, deoarece senatorul liberal nu a venit. Intr-o scrisoare trimisa procurorului general al PNA, Ioan Amarie, cu o zi in urma, Radu F. Alexandru explica de ce nu a venit si preciza ca citatia la PNA este "ilegala".

AUDIERE. Nati Meir s-a prezentat ieri la PNA, unde a fost audiat cateva ore. Dupa audiere, el a precizat ca a fost convocat la PNA pentru completarea unei declaratii initiale. "Radu F. Alexandru are ceva de ascuns. Probabil, de aceea nu a venit", a sustinut Nati Meir, care mai preciza. Potrivit acestuia, confruntarea cu Radu F. Alexandru era "mai mult decat necesara pentru clarificarea implicarii acestuia in acte de coruptie". Meir a cerut procurorilor PNA audierea liderului liberal, Theodor Stolojan.

Surse confidentiale dau ca iminenta audierea liderului liberal Theodor Stolojan in dosarul Neti Meir vs Radu F. Alexandru.

Conform spuselor lui Meir, Stolojan stia de toate intentiile senatorului Radu F. Alexandru.

In luna iulie, Nati Meir a prezentat, intr-o conferinta de presa, o caseta audio pe care a sustinut ca ar fi fost inregistrata o convorbire cu Radu F. Alexandru, dar pe care nu a pus-o la dispozitia ziaristilor. El a spus ca inregistrarea audio ar dovedi ca senatorul PNL ar fi acceptat sa le ofere unor oameni de afaceri israelieni contracte cu statul roman dupa ce PNL va castiga puterea.

Nati Meir s-ar fi angajat in schimb sa-l sustina pe Radu F. Alexandru pentru preluarea presedintiei Federatiei Comunitatii Evreiesti din Romania si sa domoleasca discursul lui C.V. Tudor impotriva liderului PNL, Theodor Stolojan. Meir ar mai fi sustinut, in inregistrare, ca C.V. Tudor a fost anuntat cu privire la aceasta intelegere si ca i-ar fi cerut lui Radu F. Alexandru sa-l informeze pe Stolojan, lucru pe care senatorul liberal nu il facuse, desi Meir i-ar mai fi solicitat acest lucru.

In conferinta de presa, Nati Meir a recunoscut ca l-a inregistrat pe Radu F. Alexandru pentru a se razbuna, intrucat intre cei doi exista un conflict mai vechi.

Senatorul PNL Radu F. Alexandru a recunoscut ca s-a intalnit cu Nati Meir, insa a sustinut ca este vorba despre o inscenare si "un fals ordinar" si ca tinta nu este el, ci liderul liberal, Theodor Stolojan, contracandicat al lui C.V. Tudor la Presedintie.
×
Subiecte în articol: observator radu meir nati meir