x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilierul Ancăi Boagiu, numit director CNADNR

Consilierul Ancăi Boagiu, numit director CNADNR

de Iulia Barbu    |    24 Sep 2010   •   00:00
Consilierul Ancăi Boagiu, numit director CNADNR
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Dorina Tiron a fost demisă ieri din funcţia de director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Un comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a precizat că motivul înlocuirii directorului CNADNR este managementul defectuos de care a dat dovadă la conducerea instituţiei.



"Demiterea doamnei Tiron este un pas important în demersul de reorganizare a CNADNR şi de îmbunătăţire a managementului fondurilor europene alocate României pentru drumuri şi autostrăzi ca urmare a continuării şirului de practici contrare spiritului european, atât la nivelul actului administrativ, cât şi în relaţia cu firmele de construcţii şi cele de consultanţă", a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

Atribuţiile Dorinei Tiron au fost preluate temporar de Liviu Costache. Acesta a fost numit de curând director coordonator proiecte autostrăzi în cadrul CNADNR, în locul rămas liber în urma demisiei deja celebrului agronom din companie, Adrian Ionescu. Predecesorul Dorinei Tiron a fost consilier al Ancăi Boagiu în perioada în care aceasta a condus Ministerul Integrării Europene. Costache este membru PDL al Sectorului 2 şi a ocupat până de curând funcţia de director al Secţiei Naţionale de Drumuri Galaţi, răspunzând de fondurile comunitare. Potrivit informaţiilor vehiculate ieri în Ministerul Transporturilor, Costache a avut în urmă cu ani buni mai multe conflicte cu managementul CNADNR, care s-au soluţionat în instanţă.

Înainte de interimatul ca director general al companiei, Liviu Costache a răspuns, pentru o scurtă perioadă, de coordonarea proiectelor aflate în derulare pe autostrăzi. Din această postură, spun surse din CNADNR, Liviu Costache ar fi fost în poziţia de a-şi superviza foştii colegi, în condiţiile în care a lucrat pentru grupul Colas România. Astfel că, din postura de director coordonator proiecte autostrăzi, Costache s-a găsit practic în poziţia de a răspunde de proiectul demarat chiar de firma Colas pe tronsonul Cernavodă-Constanţa.

×
Subiecte în articol: observator