x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consolidarea Primăriei Capitalei, 10 milioane de euro

Consolidarea Primăriei Capitalei, 10 milioane de euro

03 Oct 2009   •   00:00

Primăria Capitalei dă peste 10 milioane de euro fără TVA, pentru lucrările de consolidare a actualului sediu din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 30 de luni, potrivit unui anunţ de pe site-ul de licitaţii publice.



Licitaţia urmează să se desfăşoare la 18 noiembrie, la ora 11:00 la actualul sediu, termenul-limită pentru primirea ofertelor fiind în aceeaşi zi, până la ora 10:00. Criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, firmele care vor participa la licitaţie urmând să aibă o medie a cifrei de afacere pe ultimii trei ani financiari de cel puţin 10 milioane de euro. De asemenea, firmele trebuie să prezinte două contracte de execuţie a unor lucrări recepţionate în ultimii cinci ani, cu o valoare minimă cumulată de 10 milioane de euro, dintre care o lucrare privind realizarea unei consolidări a structurii de rezistenţă. Dacă firmele vor dori subcontractarea acestor lucrări, urmează să prezinte lista subcontractanţilor.

REFUZ
Consilierii generali n-au fost de acord la ultima şedinţă cu proiectul privind aprobarea contractului de închiriere a unui nou sediu, în care aparatul municipalităţii ar fi trebuit să se mute pe perioada consolidării actualului sediu. "Vom începe lucrările şi vom muta Primăria etaj cu etaj, pentru că nu-mi pot bate joc de cetăţeni. Dacă lucrurile stau în acest fel, pe măsură ce lucrările vor înainta, voi închiria etaj cu etaj noul sediu", a spus primarul general, Sorin Oprescu. Clădirea unde vor fi mutaţi angajaţii municipalităţii este în Splaiul Independenţei nr. 291-293.

×
Subiecte în articol: observator